RESERVA ARA
skip to Main Content
Casa Albets Pont Solsones

Qualsevol excusa és bona per fer una escapada. Sigui prop o més lluny sempre hi ha llocs bonics que visitar. Tot i que aquest any ha estat una mica més difícil. El mes de setembre és un mes interessant per fer escapades. Encara fa bon temps, però tot queda més tranquil. Si estàs pensant en fer una escapada pel pont de la Mercè, t’animem a visitar el Solsonès. I a que el descobreixis des del nostre hotel rural, un oasi de tranquil·litat i pau enmig de la natura.

Si visites les pàgines de què fer a Casa Albets o què fer al Solsonès, trobaràs diferents propostes que t’ajudaran a configurar la teva escapada. No obstant te’n volem explicar algunes més per a que de totes elles, triïs les que més t’agradin:

Santuari del Miracle de Riner: situat al municipi de Riner, a 22 km de Casa Albets, està format per 5 espais diferenciats: l’església, el Monestir benedictí (fundat l’any 1899), la Casa d’Espiritualitat, les Cel·les o apartaments de Nostra Senyora i la Casa Gran, un antic alberg de pelegrins. A l’església, dedicada a la Mare de Déu del Miracle, s’hi troba un majestuós retaule. Les seves dimensions (23 metres d’alçada i 12 metres d’amplada) fan que s’hi pugui accedir a l’interior. També guarda un orgue de finals de segle XVI, que va sobreviure als assalts de les tropes napoleòniques i a la desamortització. Tots els dissabtes, diumenges i festius s’hi realitzen visites guiades.

El campanar de Solsona: la visita al campanar de Solsona permet descobrir els terrats de la ciutat, a més de conèixer la història de la catedral, els detalls de la construcció de la torre i els secrets de les campanes. Un dels elements més destacats és la matraca, un instrument de fusta que es toca de Dijous Sant a Dissabte Sant. Pujant al més amunt, s’observa la cúpula modernista del cambril de la capella de la Mare de Déu del Claustre, treballada al detall pel mestre solsoní Manel Casserres. Els dissabtes a la tarda es realitzen visites guiades amb sortida des de l’Oficina de Turisme del Solsonès.

Salí de Cambrils: amb la visita al Salí de Cambrils descobrireu la història d’unes salines que es nodrien d’una font que queda ben a prop. L’antic recinte d’extracció de la sal ha estat renovat i actualment s’hi realitzen visites guiades i també es permeten fer banys de sal. Aquests banys ajuden a millorar els problemes de pell, l’estrès i l’insomni. A més a més, afavoreixen la circulació de la sang i l’eliminació de toxines. Aquest bell indret es troba a 26 km de Casa Albets.

Conjunt Monumental d’Olius: l’església romànica de Sant Esteve d’Olius, la seva cripta i el cementiri modernista formen aquest conjunt monumental. El cementiri és obra de l’arquitecte Bernadí Martorell, qui va rebre influència d’Antoni Gaudí i Lluís Domènech i Montaner. Aquest espai, inaugurat l’any 1915, esdevé un model de fantasia, trencador dins l’art funerari modernista. A Catalunya es troben diferents panteons de caire modernista, però com a cementiri és únic. Molt a prop, es poden visitar unes sitges d’època ibèrica de grans dimensions. El Conjunt es troba a 16 km de Casa Albets.

On menjar en la teva escapada al Solsonès?

Casa Albets compta amb un restaurant vegà, caracteritzat per oferir una cuina saludable i de gran qualitat. Un espai gastronòmic que s’ha convertit en un referent de la cuina de proximitat, amb propostes que no sols deleiten vegans i vegetarians, sinó a tot tipus de comensals. Moltes de les fruites, verdures i hortalisses que podràs tastar i assaborir procedeixen del seu hort ecològic, situat a la mateixa finca.

T’has decidit? Tria l’habitació que més t’agrada i reserva ara la teva estada!

Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?