RESERVA ARA
skip to Main Content

Per bé o per mal, les festes nadalenques no deixen indiferent a ningú. Són dates intenses i molt emotives en què la tradició és la protagonista. Mentre algunes persones esperen la seva arribada amb impaciència, i la celebren amb la il·lusió d’un nen, d’altres viuen el Nadal amb sentiments contradictoris.

La tristesa o apatia que en ocasions provoca aquest període de l’any, pot ser degut a diversos motius. Hi ha persones que se senten aclaparades per la quantitat de compromisos socials ineludibles als quals han d’assistir. L’obligatorietat de les celebracions pot generar tensions i conflictes entre persones que, en general, no s’avenen i que, en circumstàncies normals, no anirien de festa plegades.

L’excés s’ha convertit en el principal senyal d’identitat d’aquestes dates. Les botigues estan aglomerades, hi ha embussos a les carreteres, la contaminació lumínica i acústica atordeixen els sentits … I, encara que pugui resultar difícil de creure, moltes persones prefereixen no anar a comprar i desitjarien escapar lluny de tot. Això sense comptar amb els constants petards i focs d’artifici que afecten les persones autistes, la gent gran i altres animals en les dates més assenyalades.

Així mateix, la bretxa entre classes socials es fa més evident. Mentre moltes famílies omplen les seves llars de llums, regals i abundant menjar, d’altres, en situació d’atur, no poden ni permetre’s encendre-hi la calefacció a l’ hivern.

A més a més, el Nadal pot arribar a despertar una forta sensació de solitud. Com en aquestes dates es tracta d’enaltir els valors familiars, les absències o les ruptures de certs vincles es fan més presents i més doloroses.

Aquest estat d’ànim s’ha convertit en una cosa tan comuna que ja té nom propi. Se li coneix com “depressió blanca”, “blues de Nadal” o “depressió nadalenca”.

Si tu ets una d’aquestes persones que experimenta sensacions de rebuig cap a tot allò que és relatiu al Nadal, volem informar-te que pots viure aquesta època d’una manera més agradable. En aquest sentit, el que recomanen els psicòlegs és buscar alternatives. Per exemple, podries fer vacances o viatjar per canviar d’entorn. Una altra opció seria el fet de passar de tot i fer-te un merescut autoregal. També podries cercar persones que no poden reunir-se amb la seva família i sopar plegats per combatre la malenconia. Una altra opció més podria ser el fet de quedar-te a casa en pijama, tot veient Netflix, si és el que et ve de gust, ja que, el que importa és que no actuïs per obligació.

Les festes nadalenques solen crear unes expectatives massa elevades. S’espera que els ànims siguin alegres, les relacions socials molt entranyables, els menjars i els sopars súper elaborats, els regals, els vestits i la decoració, impecables. No obstant això, no tenim perquè deixar-nos emportar per aquest afany de perfecció, sinó, tot el contrari, apostar per allò que és simple; probablement, és el que més necessites. I no donar-li massa importància a aquestes dates. Apaga la televisió, encén espelmes, posa música suau i llegeix aquell llibre que tens pendent mentre  assaboreixes una tassa de xocolata amb canyella.

A Casa Albets som conscients d’aquests sentiments contradictoris que provoca el Nadal. Per això, volem oferir plans diferents per a aquestes festes, com, per exemple, menús saludables i 100% vegetals, sessions de massatge, una bona conversa al voltant de la xemeneia i passejades pel camp sota el sol hivernal.

Encara que el Nadal també és hivern i l’ hivern és aixopluc, menjars calentets i converses al voltant de la taula, en realitat, no cal més per celebrar i cuidar el que som i el que tenim.

Explica’ns com t’agrada passar aquestes festes? T’encanten o en defuges?

 

Vq72m
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?