RESERVA ARA
skip to Main Content

La comarca del Solsonès és sinònim d’excursionisme a peu i de llargues caminades pels famosos senders i camins. És una barreja entre activitat esportiva i turística i es  desenvolupa, principalment, en entorns naturals.

Avui dia, gràcies a la gran quantitat de senders senyalitzats, és possible realitzar tot tipus de caminades de diferents nivells de dificultat, en qualsevol direcció i tant per compte propi com si estan organitzades per empreses de guies o d’intèrprets del medi natural.

Des de Casa Albets promovem un estil de vida saludable amb activitats esportives complementàries que pugui practicar tothom, però sempre amb la idea d’adaptar-les a l’estat de salut de cada persona. La caminada és un dels exercicis físics més senzills, còmodes i complets que existeixen. De fet, els especialistes recomanen una vida activa en què cal caminar un mínim de 30 minuts al dia, però, si les condicions físiques ho permeten, és aconsellable augmentar aquest mínim d’activitat.

Cal afegir que a la nostra comarca hi ha rutes de senderisme per a tots els nivells: des de principiants amb escassa preparació física fins a experts en trail amb recorreguts sinuosos, de gran longitud i terrenys que presenten certes dificultats. Els beneficis per a la salut també són presents per a novells; la crema de calories, l’augment del to muscular o el manteniment de massa òssia són només algunes de les propietats que té per a l’organisme, a més d’ajudar a controlar la hipertensió, millorar l’estat d’ànim, i reduir l’ansietat i l’estrès.

El Solsonès, es troba situat entre la Depressió Central i els Pirineus, les dues zones plenes d’encant i bells paisatges; ideal per a la pràctica del senderisme. Hi ha rutes que ens acosten a la ciutat, als seus voltants i també ens permeten descobrir una gran part de la seva història, com ara el monumental aqüeducte de la Frau, la Rasa de Cirera, o la talaia del Castellvell, al costat de la Font del Corb i del riu Negre, la qual ha estat testimoni del pas dels segles i dels grans canvis en aquesta comarca.

Ruta de Senderisme des de Casa Albets a la Ribera Salada

Una de les rutes més destacades per fer des de Casa Albets, és aquella que acaba a la Ribera Salada, un riu que neix al nord, recorre el Solsonès i acaba desembocant en el riu Segre. És un recorregut per alguns dels llocs de gran bellesa, de paisatges extraordinaris que es poden observar des de diversos miradors, i on l’orografia està marcada per muntanyes pirinenques.

La qualitat de l’aigua, i la poca profunditat del riu fan que es converteixi en una platja d’interior que atrau tant a turistes com a habitants de la comarca. Si ens anem endinsant riu amunt podem veure el Canal de la Serp, trams on el pas de l’aigua ha transformat les pedres i ha fet del riu un petit congost de línies arrodonides. A més, es pot gaudir dels voltants de Solsona, on es conserven: l’antic mosaic de boscos, els camps, les cases de pagès i les parets de pedra.

El conjunt de rutes permeten anar descobrint racons i paratges singulars, aptes per a tots els públics, on, al marge de les rutes de senderisme, es pot gaudir d’un altre tipus d’activitats de turisme actiu com ara el barranquisme, o l’anomenat trekking aquàtic a les cristal·lines aigües de la Ribera Salada. El patrimoni cultural i natural es conjuga així a la perfecció amb aquest tipus d’activitats, la qual cosa fa que es converteixi en un veritable atractiu per a tots aquells que decideixen visitar-nos.

Beneficis de fer rutes a la natura

 Si decideixes caminar de la nostra mà, podràs gaudir dels paisatges, del silenci, de les aromes de les plantes i de l’aire transparent que es respira a la comarca de Solsona. A més, fer-ho no només ens proporciona beneficis físics, sinó també mentals, ja que ens fa més creatius, millora la nostra capacitat de concentració, augmenta la memòria i dona una empenta a la nostra autoestima.

Un agradable passeig a través d’un escenari natural que redueix el pensament centrat en un mateix i en les preocupacions que ens porten al pessimisme. Quan estem en contacte amb la natura la nostra ment es deixa dur per la calma, la sorpresa i els pensaments positius. Tanmateix, aquesta unió amb la natura propicia la cohesió social, redueix l’abandonament del medi rural i ens permet descobrir els recursos naturals i culturals del territori.

Captura
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?