RESERVA ARA
skip to Main Content

La tardor plena de bolets el Solsonès. Camagrocs, rovellons, fredolics, llenegues, pebrassos, ceps, múrgoles, cames de perdiu… hi ha una gran quantitat de varietats! Si ets dels que arribada aquesta època li agrada anar a collir bolets, la comarca n’és ben generosa. Però una cosa hem de tenir molt present, humilitat i respecte per la natura sempre.

 

Recomanacions per collir bolets

La millor manera de collir bolets és fent palanca amb el ganivet i collir el bolet. D’aquesta manera protegim el miceli. Els micelis es troben a les capes superficials del sòl, si es malmeten, no tornaran a fructificar i, per tant, no hi naixeran nous bolets. És molt important recollir els bolets en cistelles de vímet, d’aquesta manera les espores són recuperades pel bosc. Si són molt petits, és millor deixar-los créixer per tal de què puguin madurar i alliberar les espores. S’han de collir amb moderació, són regals de la natura i nosaltres en som els seus convidats.

De bolets n’hi ha de molts tipus i no tots són comestibles. Per això, recomanem agafar sols els que coneguis, sense malmetre cap altre. La resta formen part de l’ecosistema, no els trepitgis ni esclafis. En cas de dubte, no et refïis mai de les proves casolanes que corren, com ara l’ennegriment del gra d’all, d’una moneda o d’una cullera de plata. I sobretot, recorda que en totes les activitats que es desenvolupin a la natura, hem de respectar i protegir l’entorn que ens envolta. No deixis mai les escombraries al bosc i respecta les prohibicions d’accés motoritzat al medi natural. 

 

On collir bolets al Solsonès

De rutes per anar a collir bolets n’hi ha moltes, però sempre s’ha d’anar amb precaució, i més encara, si no es coneix degudament la zona. Per això, és molt important informar-se bé alhora de planificar una sortida d’aquest tipus. A Pratforniu trobaràs pinetells, llenegues i rovellons. Si ets més de ceps, fredolics o rossinyols, una bona zona són els avets de Montcalb. I si prefereixes rovellons, en trobaràs a la serra de Busa. Aquí, s’hi dóna una particularitat ben curiosa i és que les seves condicions allarguen la temporada de bolets fins pràcticament el Nadal.

De llenegues negres i camagrocs també en trobaràs al bosc de la Selva. Caracteritzat per una massa forestal de pinassa i pi roig, les àrees més obagues són bones productores. Amb un peu al Solsonès i l’altre al Berguedà es troba la Muntanya de Taravil, on els sectors de puig Rodon i la rasa de la Frau esdevenen bons indrets per trobar pinetells i rovellons. A més a més, des d’aquí obtindràs una panoràmica espectacular del pla de Busa.

 

Anar a collir bolets i fer estada a Casa Albets

Casa Albets es troba al lloc idoni per anar a collir bolets al Solsonès. La seva ubicació, enmig de la natura, fa que els paratges de la comarca on creixen, es troben molt a prop. Des de Casa Albets podràs gaudir d’aquesta activitat a la natura que ens regala la tardor. I també de la infinitat de propostes que ofereix la Vall de Lord o les diferents rutes en bici que et descobriran els paisatges rurals més propers a la masia. A més a més, el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, Solsona celebra la Fira del Bolet i el Boletaire, coincidint aquest any, amb una altra fira de referència, L’Ecològica. 

Si ets dels que alhora de triar on anar a dinar o sopar, prefereix els establiments que aposten pel producte de proximitat i de temporada, al restaurant de Casa Albets podràs gaudir d’una cuina saludable, plena de matisos de tardor. On els sabors i aromes dels bolets i els altres productes del Solsonès no et deixaran indiferent. A més a més, des de la primavera passada, compta amb el seu propi hort ecològic per oferir un producte, encara més fresc, recent collit. El restaurant és obert a tothom, de dijous a diumenge per sopar; i dissabtes, diumenges i festius, també per dinar. 

 

 

Aquesta tardor, escapa’t a Casa Albets, reserva ara la teva estada i, amb responsabilitat, vine a collir bolets al Solsonès!

Rebozuelos
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?