RESERVA ARA
skip to Main Content

A pocs quilòmetres de Solsona pots fer un viatge per la història dels ibers, el romànic i el modernisme. Casa Albets és el lloc ideal on allotjar-se i descobrir indrets tan interessants com el Conjunt Monumental d’Olius, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquesta visita et transportarà a través dels temps i et donarà a conèixer un camp de sitges iber, podràs visitar l’església romànica de Sant Esteve d’Olius i la seva cripta preromànica, i el cementiri modernista dissenyat per Bernardí Martorell. Deixa’t fascinar pel Conjunt Monumental d’Olius i el seu entorn natural únic!

Una de les millors visites que es poden fer si estàs practicant turisme cultural al Solsonès, és apropar-te a conèixer aquest meravellós exemplar del romànic llombard, que fou consagrat l’any 1079 a petició del comte d’Urgell i els habitants de lloc. Les seves característiques artístiques i estètiques destaquen per la seva enorme bellesa, que captiva a tots els seus visitants. El Conjunt Monumental d’Olius és un dels tresors del romànic català, un indret molt valorat en l’àmbit mundial. Allotjant-vos a Casa Albets podreu descobrir aquest magnífic conjunt i completar la vostra experiència de turisme cultural amb una estada a la nostra masia, ubicada al municipi de Lladurs, un tresor patrimonial que data del segle XI i que ha passat de generació en generació al llarg del temps. 

Si us interessa l’art, de ben segur que valorareu la importància històrica i la bellesa de l’església del Conjunt Monumental d’Olius i el poblat ibèric que es configura al seu voltant, datat del segle III aC. En la teva visita descobriràs que dins l’altar s’amaga una cripta rectangular amb sis columnes, totes elles diferents, que s’obren en forma de palmera i aguanten arcs de mig punt i voltes d’aresta, aportant una bellesa extraordinària al conjunt i fent sentir al visitant en una altra època. La visita a l’església es completa amb el cementiri modernista, un espai que fuig del model tradicional de cementiri, on es combinen les roques de la muntanya amb les alzines sempre verdes. El cementiri del Conjunt Monumental d’Olius és obra de Bernardí Martorell, que va rebre la influència modernista del geni Antoni Gaudí. Va ser inaugurat l’any 1915 i és un exemple de fantasia i novetat en l’art funerari modernista. 

La visita al Conjunt Monumental d’Olius es pot fer durant tot l’any i des de Casa Albets creiem que qualsevol època és un bon moment per fer una passejada per aquest indret tan especial. El nostre hotel és el lloc perfecte per venir-lo a descobrir, ja que podràs completar la teva estada amb altres visites a la natura i descobrir el Solsonès, un lloc ple de riquesa natural i cultural que et fascinarà. A més, a Casa Albets volem que et sentis com a casa, per això trobaràs habitacions àmplies i còmodes on es combina l’ambient tradicional de la casa amb el confort que aporten les últimes tecnologies i el disseny actual, sempre partint d’un punt de vista sostenible que garanteix la màxima qualitat i el mínim impacte ambiental possible, així cuidem als nostres clients i el nostre entorn alhora.  

Com ja veus, tenim l’oportunitat perfecta per fer una escapada natural i gaudir de la bellesa de l’art romànic al Solsonès. Fes la teva reserva i vine a descobrir el Conjunt Monumental d’Olius amb nosaltres. 

 

Iberian,Preroman,Civilization,Ruins,And,Romanesque,Church,Of,Sant,Esteve
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?