RESERVA ARA
skip to Main Content

Arriben les vacances o aquests dies lliures tan anhelats i merescuts. Ens ve de gust canviar d’aires per desconnectar de la nostra rutina i conèixer llocs nous.

I el millor de tot: volem viatjar amb la família i també volem incloure-hi el nostre gos. Algunes persones pensen que és complicat el fet de viatjar amb el seu gos perquè es trobaran un munt de traves i obstacles. Però, un viatge ben planificat amb els nostres amics de quatre potes, pot ser una experiència molt bonica. A més, cada cop hi ha més llocs que decideixen adaptar-se a les necessitats reals d’aquesta societat cada vegada més animalista, i, per això, pengen el cartell de “dog-friendly” en els seus establiments.

El web del “Sr. Perro” [clica aquí] és, fins ara, la guia més completa sobre llocs que admeten gossos, ja siguin establiments de qualsevol tipus, com ara: bars, restaurants, hotels, platges, etc. Per aquests casos, ens vindrà molt bé fer-nos un llistat i confeccionar una ruta perquè la família, al complet, pugui compartir tots els moments de les vacances.

El fet de viatjar amb gossos és genial. Ells gaudeixen de cada experiència nova des d’una perspectiva diferent a la nostra. Cada moment és ple d’un entusiasme tan contagiós que, qualsevol lloc que visitem amb ells, serà doblement especial.

Però, tal com dèiem, convé fer alguns preparatius previs perquè tot surti a la perfecció. A continuació et deixem alguns “cani-consells”.

Si la teva família no és “canina” aquí tens un article [clica aquí]   amb pautes per viatjar amb altres animals, també. Si te’n vas de vacances, ja saps que a Casa Albets apostem pel turisme responsable. Aquí tens un altre exemple sobre turisme responsable [clica aquí].

Visita el veterinari

Abans d’emprendre un viatge, es recomana passar abans pel veterinari. Aprofita aquesta circumstància per fer-li una revisió i així t’asseguraràs que el gos comença les seves vacances en un estat de salut òptim. Hauràs de tenir la seva cartilla amb totes les vacunes al dia. També caldrà dur a terme el protocol de desparasitació interna i externa. Si, encara, no està esterilitzat, aquest és un bon moment per fer-ho, així evitarem ensurts i problemes de comportament. Si el viatge és llarg, prepara un assortiment de productes per realitzar els primers auxilis i una petita farmaciola amb medicaments per a la panxa, per als marejos i per a altres tipus de problemes de salut, per si és necessari fer-los servir.

Tria una destinació apropiada

Volem que cada membre de la família gaudeixi del viatge, per això descartarem llocs que puguin ser estressants per al gos. Per exemple, si pretenem visitar una ciutat bulliciosa, o volem passar el dia visitant museus, òbviament, no serà un viatge apte per a gossos. Valora també altres qüestions com el clima, l’allotjament o les possibles restriccions que us pugueu trobar. La idea és que el gos es trobi tan còmode com a casa.

Prepara-li un viatge còmode

Als gossos, normalment, els agrada viatjar, però, perquè se sentin segurs i feliços, hem de procurar que mantinguin certes rutines. Ha de sentir que el cotxe és el seu refugi, de manera que, el més convenient seria posar el seu propi llitet amb les mantes, peluixos o joguines que té a casa. També es recomana que es porti el seu propi menjar, el mateix que està acostumat a menjar. Així que, passa per la botiga i compra una bona ració d’aquest pinso, per tenir-ne prou durant totes les vacances.

Planifica la ruta

No s’ha de fer el viatge sense realitzar cap parada, perquè és pesat i avorrit. Escull les àrees de descans on parareu, estirareu les cames, beureu una mica d’aigua i buidareu la bufeta. Per tal d’aprofitar millor el viatge, aquests llocs on aturar-vos poden ser miradors o indrets pintorescs. Ah!, si preveus que mentre viatgeu se us fa de nit i arribareu tard al lloc, no t’oblidis de portar una manta o un abric per al gos.

Evita que s’estressi

Pot ser que a tots els integrants de la família els agradi anar en el cotxe amb la música alta mentre canten com bojos, la qual cosa està bé, però, en aquesta ocasió és preferible fer una excepció. Com saps, l’oïda dels gossos és molt sensible i els sons excessivament aguts, els poden afectar molt, especialment en un context al qual no estan gaire acostumats. Per tot això, es recomana que l’ambient sigui tranquil i relaxat, al màxim possible, durant totes les jornades del viatge.

Estímuls i exercici

Diuen per aquí que “un gos cansat és un gos feliç“. Així que hem de proporcionar-li la dosi diària d’exercici necessària perquè estigui calmat. Ells reconeixen el món per l’olfacte, de manera que, deixar-los olorar quan vulguin és la millor manera perquè es sentin contents i satisfets. En llocs plens de camp, com per exemple a Casa Albets, poden trobar olors estimulants fins l’avorriment. Una altra opció és preparar-los jocs d’olfacte amb premis i galetes.

Mantingueu els seus horaris

Durant les vacances, pot ser una mica difícil, però és imprescindible tenir uns horaris de passeig ben establerts. S’adaptaran més ràpidament i se sentiran més segurs i confiats en un entorn nou.

Si segueixes aquestes senzilles pautes, de ben segur que passaràs uns dies meravellosos amb el teu millor amic. Et volem animar perquè comparteixis amb ells tots els moments possibles de la teva vida, i que procuris gaudir cada dia amb la mateixa intensitat amb la qual ells ho fan. Els gossos són grans mestres per a nosaltres: humils i ignorants humans. Però, el temps que se’ls ha concedit al nostre costat és massa breu [clica aquí], per això, aprofiteu cada segon que visqueu plegats.

I tu? On has anat de vacances amb la teva família canina? T’esperem als comentaris!

 

 

 

Inici 2
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?