RESERVA ARA
skip to Main Content

Cardona és un municipi barceloní situat a la comarca del Bages. Es troba entre Manresa i Solsona, a 100 km. de Barcelona capital, en el centre de Catalunya i limitant amb la província de Lleida. Es va començar a fer coneguda a partir del S.VII, aconseguint la seva popularitat gràcies als comtes de Cardona, que tenien la seva residència oficial al castell on la Guerra de Successió i d’Independència van marcar un abans i un després.

El que més destaca d’aquest municipi és el turó prominent sobre el qual s’alça un castell, enclavament més important de la ciutat i avui dia convertit en Parador de Turisme. El més curiós d’aquesta població és que hi ocorre un fenomen natural i únic al món: l’erosió de la famosa Muntanya de Sal, la qual va creixent a mesura que la pluja cau. Durant anys, va ser una de les mines de sal potàssica més importants del món, coneguda com la Mina Neus de Cardona i avui dia convertida en Parc Cultural, on es pretén divulgar la importància de la sal, del jaciment en si i de l’aprofitament que ha fet l’home d’ella durant segles.

El Cardener és el riu que dóna nom a la vila, vall i comarca i que es passeja molt tranquil per les faldes del Castell i per un pont que data de segles enrere, el qual es va fer en el seu dia per al trànsit de pelegrins des de Montserrat cap a Santiago, i al que anomenen pont del Diable, per pures supersticions. Hi havia 6 portes d’antany per entrar en aquest municipi, de la qual només en roman una d’elles, la del portal de Graels, que ens ajuda a endinsar-nos entre carrers d’un urbanisme gairebé medieval.

En relació al concepte medieval, hi ha un centre específic dedicat a visitants i turistes; el Centre Cardona Medieval, que és el punt de partida per començar la visita al centre històric. Es va crear el 2005 com a recurs interpretatiu per explicar el naixement i creixement de la vila de Cardona, en el marc de la promoció del centre històric.

Cardona
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?