RESERVA ARA
skip to Main Content

Coneixes els Espais d’Interès Natural del Solsonès? La comarca és ben coneguda per l’àmplia varietat de paisatges, predominant els boscos i camps de cultiu que s’entremesclen amb els diferents recursos hídrics: fonts, rius i l’espectacular Llosa de Cavall. A més a més, el paisatge es complementa per tot un conjunt de construccions, entre masies, castells, molins, capelles i esglésies d’estils barroc i romànic. Sens dubte un paratge que no et deixarà indiferent i que t’animem a descobrir des de Casa Albets.

 

La Vall d’Ora

Situada al peu dels impressionants cingles de Busa, dins del terme municipal de Navès, és travessada pel riu Aigua d’Ora. Entre els seus paratges es troba el Monestir de Sant Pere de Gaudescales i tot un conjunt de molins, serradores i el monument al Compte Guifré el Pilós. El riu neix a Capolat, entrant pel municipi de Guixers fins a arribar a Navès. Descobreix-la, aquí.

 

Paratge de Vilamala

Seguint la carretera de Solsona a Coll de Jou, al km 21,3 es troba la font Fenerals. A mà dreta hi ha una petita zona d’estacionament amb vista a l’impressionant paisatge que ofereix el barranc de Vilamala. L’origen del nom és llegendari, ja que segons ha quedat a la memòria popular, Déu passà per aquest paratge anomenat Vilabona i ningú li va voler donar allotjament, solament fou rebut a una casa. L’endemà era l’única que es mantenia en peu. Les altres quedaren soterrades sota la muntanya, donant lloc al nom pel qual avui coneixem el lloc, Vilamala. 

 

La Ribera Salada i el pont del Clop

A poc més de 15 km de Cambrils, es troba el Pont del Clop creuant la Ribera Salada. Punt en el qual el riu adopta formes curvilínies. La Ribera Salada té una longitud de 40km i al llarg del seu recorregut creua els municipis d’Odèn, Lladurs i Castellar de la Ribera. El caràcter salat s’aprecia, fins i tot, al seu curs inferior, prop del riu Segre. 

 

La Serra de Busa i el Capolatell

La Serra de Busa forma part d’una meseta, coneguda com El Pla de Busa que s’estén des de la Vall d’Ora a llevant fins a la vall del Cardener a ponent. Una illa natural que ofereix una de les millors vistes del Solsonès. A l’extrem nord-occidental, destaca El Capolatell, popularment conegut com “la presó de Capolatell”, ja que durant la Guerra del Francès, va tenir aquest ús. Si t’agrada fer senderisme, no et perdis la nostra proposta de rutes que recorre aquest bonic indret.

 

La Vall de Lord

La Vall de Lord, envoltada per un bell mosaic de muntanyes, està regada per les aigües del riu Cardener i l’Aigua de Valls. Les diferents altituds d’aquesta vall fan que la flora i fauna dels seus boscos i rius sigui molt rica. Formen part de la vall quatre petits municipis: Sant Llorenç de Morunys, La Coma, La Pedra i Guixers. Descobreix-la des de l’aire

 

T’agradaria descobrir aquests Espais d’Interès Natural del Solsonès? Allotja’t a Casa Albets i gaudeix de la natura que ens envolta, despertat sense presses en una de les nostres habitacions amb encant i gaudeix d’un esmorzar saludable que et donarà l’energia que necessites. 

 

RESERVAR ESTADA

 

Sunset,In,The,Mountains,Of,Sant,Llorenç,De,Morunys,,Lleida,
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?