RESERVA ARA
skip to Main Content

El turisme és una activitat amb gran impacte cultural i econòmic sobre la terra d’acollida. Viatjar és una de les activitats humanes que genera més impacte sobre el planeta i aquest no sempre és positiu. Escollir bé i fer turisme responsable és la millor manera de minimitzar la nostra empremta en sentit negatiu. Doncs aquesta forma de viatjar és la millor manera de ser respectuós amb el medi i amb les cultures de l’entorn. I tot comença amb la pròpia organització del viatge i la tria del lloc on es farà estada, els restaurants on es menjarà i el circuit general que es seguirà. 

Més enllà de grans definicions, el turisme responsable fa compatible el desenvolupament del sector amb el respecte i la preservació dels espais naturals, culturals i socials. L’activitat turística, per tant, es presenta com una oportunitat per a la revalorització del territori i la conservació dels recursos. Així mateix, afavoreix la reducció de conflictes entre la indústria turística, residents, medi ambient i visitants i, d’altra banda, garanteix una distribució equitativa dels beneficis. 

Què converteix Casa Albets en un destí de turisme responsable?

Des de Casa Albets fomentem el turisme responsable amb cadascuna de les nostres accions. Ens agrada cuidar els detalls, per això, a casa nostra tot està pensat per a proporcionar el màxim confort amb el menor impacte mediambiental possible. A més a més, dia a dia contribuïm amb les nostres accions al desenvolupament de l’economia local i a la conservació del medi ambient. 

Som un hotel ecològic que uneix les idees de respecte pel medi ambient, preferència pel producte Km0, economia local, sostenibilitat i autosuficiència, amb els més elevats estàndards de qualitat i confort. El fet de ser un hotel en masia, ha afavorit l’obtenció de la màxima certificació d’eficiència energètica. Doncs ens trobem en un edifici molt obert al sud, amb grans finestrals que aprofiten les hores de sol i tancat al nord, amb petites finestres per aïllar-lo del fred. Complementàriament, per calentar l’aigua, les habitacions i estances de la masia s’utilitza una gran caldera de biomassa alimentada amb estella produïda localment. D’altra banda, també heu de saber que tenim contractada l’electricitat amb una distribuïdora que treballa amb energia de fonts 100% renovables.

Pel que fa als mobles, tots, excepte les cadires del restaurant, les butaques de les habitacions i els sofàs de les zones comunes han estat elaborats artesanalment, amb fusta de roure de la mateixa finca. Els matalassos i el tèxtil són de fabricació artesana i fets amb materials 100% naturals, ecològics i vegans. I els coixins són fets a mà, cosits un per un amb la tècnica artesana tradicional per Ecomatalasser. El cotó de les fundes fou cultivat a Sevilla.

Ens trobem en un entorn idíl·lic, envoltat de natura. La finca compta amb gairebé 200 hectàrees, 30 de les quals son camps de cultiu i la resta, zona boscosa. Per fomentar la biodiversitat, s’han planificat diferents accions com la plantació d’un prat de flors, plantes aromàtiques i arbres fruiters o la instal·lació de caixes niu i refugis per a que ocells i altres animals puguin trobar un espai per fer niu i reproduir-se. A més a més, també promovem la realització d’activitats d’educació ambiental per afavorir el coneixement per la natura, el respecte cap a aquesta i la seva conservació. 

Un dels darrers projectes que hem engegat és la creació d’un hort, just al davant de l’era. En aquest hem començat a plantar diferents fruites i hortalisses, les quals podreu degustar al nostre restaurant vegà, junt a altres productes de proximitat i ecològics. Paral·lelament, hem creat uns tallers ben divertits per a tota la família on es dóna a conèixer com es desenvolupa tot el cicle, des de la preparació de la terra fins la collita.

Viatjar d’una manera més respectuosa és essencial per fer possible que les destinacions siguin espais millors, tant per als qui hi viuen com per als qui les visiten. Fer turisme responsable és mirar pel futur de la destinació, pel seu entorn natural i per tots aquells que hi conviuen i hi formen part. Per això és tan important la teva decisió alhora d’escollir on anar de vacances o on fer una escapada. 

Si vols fer turisme responsable a Catalunya, Casa Albets és una destinació que segueix fil per randa aquest model turístic sostenible i respectuós amb el medi. Fes la teva reserva des d’aquí.

9ffefa1e 9281 4c5d 9642 E577f817db4b
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?