RESERVA ARA
skip to Main Content

SOM ECOLÒGICS

CASA ALBETS ÉS UN HOTEL ECOLÒGIC I SOSTENIBLEQuè ens fa ecològics

QUÈ ENS FA ECOLÒGICS

Casa Albets és un hotel ecològic en tots els sentits. Durant el disseny i la posada en marxa del nostre projecte, des de l’equip directiu hem cuidat fins a l’últim detall per tal de dotar a tot el projecte en global de la màxima coherència. Casa Albets uneix les idees de respecte pel medi ambient, preferència pel producte Km.0, economia local, sostenibilitat i autosuficiència, amb els màxims estàndards de qualitat i confort.

L’ecologia ha estat una constant en el disseny de la rehabilitació de la masia en Hotel. La reforma, dissenyada i dirigida pels arquitectes Anna Feu i Carles Godoy de Feu&GodoyArquitectura, ha seguit criteris els més respectuosos possibles amb l’estat original de la casa. Així mateix, Casa Albets gaudeix de la màxima certificació d’eficiència energètica. Per altra banda, l’edifici ja presentava unes característiques interessants des del punt de vista bioclimàtic pel fet de ser una masia tradicional. La casa està molt oberta a sud, amb grans finestrals que aprofiten les generoses hores de sol, i tancada a nord, amb petites finestres, com a aïllament pel fred.

Fonts d’energia i gestió de l’aigua

FONTS D’ENERGIA I GESTIÓ DE L’AIGUA

Un altre punt molt important que ens defineix com a establiment ecològic és la font d’energia que utilitzem per a l’escalfament de l’aigua i de les habitacions i estances de l’hotel. Una gran caldera de biomassa alimentada amb estella, produïda localment, és l’encarregada d’aquesta missió. En un futur pròxim tenim prevista la instal·lació de plaques solars sanitàries per a fer encara més sostenible aquest sistema.

A més tenim contractada l’electricitat amb una distribuïdora que traballa amb energia de fonts 100% renovables.

La gestió de les aigües residuals, com no podria ser d’una altra manera, també respon als més alts estàndards de sostenibilitat. Casa Albets disposa d’un sistema que separa la part sòlida de la líquida. Un cop retirats els sòlids, aquests es transporten a una planta de tractament. Els líquids, mitjançant la gravetat, són enviats cap a una depuradora natural que gràcies a l’acció de les bacteries i d’una sèrie de plantes aquàtiques seleccionades, es converteixen en líquids aptes per a la infiltració al sòl.

Finalment tenim cura del nostre entorn reciclant tots els residus que produïm, especialment la matèria orgànica, la qual compostem nosaltres mateixos i la utilitzem per a fertilitzar l’hort.

241-big

ELS MOBLES

Un fet del qual ens sentim particularment orgullosos és que gran part dels mobles de l’hotel estan elaborats amb fusta de roure de la mateixa finca que va ser tallada l’any 2015 i que ha retornat a la casa en forma de preciosos mobles elaborats a mà, un per un, i dissenyats amb la idea que el material noble prengui tot el protagonisme. Tots els mobles de l’hotel, excepte les cadires del restaurant, les butaques de les habitacions i els sofàs de les zones comunes han estat elaborats d’aquesta manera.

Som una família detallista que ens agrada cuidar tot el que fem. Tant els matalassos, de Naturalmat, com el tèxtil, de Koko Klim, són de fabricació artesana i fets amb materials 100% naturals, ecològics i vegans. Els coixins de l’hotel també tenen la seva història. Són coixins fets a mà, cosits un per un amb la tècnica artesana tradicional catalana per Ecomatalasser. Cada client disposa de dos coixins, un més flonjo i un altre més ferm. El flonjo està farcit de miraguano, una fibra natural d’una esponjositat espectacular; el ferm té flocs de làtex i una barreja de plantes aromàtiques en el seu interior que propicien el descans. Un dels trets que ens va enamorar dels coixins és que el cotó de la funda està cultivat a Sevilla, per tant, es podria considerar com cotó de proximitat.

l

LA CUINA

Un dels altres pilars de la nostra filosofia queda expressat a la cuina del nostre restaurant, on elaborem deliciosos plats amb productes de gran qualitat, ecològics i de proximitat. En un futur pròxim, gran part dels nostres productes es cultivaran a la mateixa finca. Les 30 hectàrees de camps de cultiu de Casa Albets produiran cereals i llegums, i just davant de l’era els clients podran veure l’hort on creixeran els tomàquets que a l’hora de dinar es trobaran al plat. L’hort serà regat amb la recollida d’aigües pluvials. Dins de les previsions futures també està tenir una zona d’arbres fruiters propera a la casa. Per regar els fruiters, s’utilitzarà la mateixa aigua tractada que surti del sistema de depuració natural de l’hotel.

L’entorn

L’ENTORN

La finca d’Albets té quasi 200 hectàrees, 30 de les quals són camps de cultiu. La resta, corresponen a un immens i preciós bosc on des de l’empresa es duran a terme actuacions encaminades a augmentar la biodiversitat de la finca. Entre aquests futurs projectes podem anomenar el condicionament d’una antiga bassa perquè la puguin colonitzar les diferents espècies d’amfibis de la zona; la plantació d’un prat de flors, plantes aromàtiques i arbres fruiters per tal d’ajudar als insectes pol·linitzadors i als animals que s’alimenten de fruites; la instal·lació de caixes niu i refugis per tal que ocells i d’altres animals trobin espais on fer el seu niu i reproduir-se, etc. D’igual manera, des de Casa Albets promourem la realització d’activitats d’educació ambiental per tal d’animar a tothom a apropar-se a conèixer la natura i a implicar-se en la seva conservació.

AVANTATGES DE RESERVAR AMB NOSALTRES

ico2

El millor preu
online

Les millors tarifes i ofertes de
temporada estan sempre al nostre web

ico3

Reserves
segures

Reserva de forma segura i senzilla,
amb email de confirmació

ico4

Descomptes
exclusius web

Gaudeix de descomptes exclusius
reservant des de la nostra web

Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?