RESERVA ARA
skip to Main Content

Ho sabem. S’acosten dates complicades per a les persones veganes. Aquestes festes de Nadal solen ser complexes perquè et posen al davant a graellada trista de verdures de cada l’any, o la típica amanida d’enciam tipus iceberg amb tomàquet, la qual ve acompanyada amb la màxima fantasia que els hi posen: una mica de vinagre de Mòdena que els hi tiren per sobre.

O el súmmum, de tot plegat, quan fa poc que ets vegà: cuinen el mateix plat per a tothom i, a tu, et diuen “aparta-hi el que no vulguis”.

Això s’ha acabat. És hora de prendre mesures en la matèria i gaudir d’opcions 100% vegetals i delicioses amb les quals poder compartir una mica de felicitat.

Tant si has d’anar a un dinar nadalenc familiar, com si et toca rebre gent a casa, li hem preguntat al nostre xef, en Toni Rodríguez, quina recepta podia compartir perquè triomfis, com Los Panchos, vagis on vagis.

Aquest és un dels entrants estrella de la carta de tardor de Casa Albets. El suau sabor de la pastanaga contrasta amb el puntet de l’all i el vinagre en aquest paté que també agradarà als més petits. A més, com porta cigrons, és molt nutritiu i adequat per a qualsevol tipus d’alimentació.

Les persones celíaques l’hauran d’acompanyar, només, amb un pa sense gluten i assumpte arreglat.

Ah! Et recomanem que no et saltis la part d’elaboració de l’oli fumat (si més no, intenta-ho), perquè l’experiència gastronòmica que tindràs canviarà radicalment.

Si t’animes a intentar fer-lo durant aquestes festes, ens encantarà saber-ho, així que ens pots etiquetar en les teves creacions culinàries amb el HT #CasaAlbets, així podrem veure els vostres resultats. 

RECEPTA DE PATÉ DE PASTANAGA AMB OLI FUMAT DE CIBULET: 

Paté de pastanaga:

– 500 gr. de cigró cuit.

– 400 gr. de pastanaga.

– 2 grans grossos d’all.

– 2 gr. de farigola.

– 15 gr. de vinagre de Xerès.

– 25 gr. d’oli de gira-sol.

– Sal.

– Pebre.

– Aigua.

Preparació:

Cola els cigrons i renta’ls. Pela la pastanaga i talla-la en brunoise. Després, forneja-la a 180ºC fins que estigui ben daurada. A continuació, tritura el cigró amb la pastanaga, la farigola, el vinagre, l’oli, una mica de sal, una mica de pebre i aigua al gust, fins a obtenir la textura desitjada. Finalment, reserva la pasta en una màniga pastissera.

Oli fumat de cibulet:

– 100 gr. d’oli d’oliva verge extra arbequina.

– 1 tros de carbó.

– ½ manat de cibulet.

Preparació:Crema el tros de carbó al foc fins que estigui roent. Posa el tros de carbó en l’oli dins d’una olla, tapa’l i deixa’l que es fumi durant 1 hora. Transcorregut aquest temps, cola l’oli i tritura el cibulet juntament amb l’oli. Per acabar, cola l’oli per treure les impureses del cibulet i reserva’l en biberons.

Acabat del plat:

– Paté de pastanaga.

– Oli fumat de cibulet.

– Pa sard.

– Pebre.

Serveix el paté en un plat rectangular, posa-li una mica d’oli per tot el paté, afegeix-li pebre i serveix-lo amb trossos de pa sard.

I recorda que, sempre pots venir a provar-lo al nostre petit gran hotel rural. T’hi esperem!

Bon profit!

Tsips
Back To Top