RESERVA ARA
skip to Main Content

Recentment, Casa Albets s’ha adherit a la Xarxa de punts d’aigua per a la reproducció d’amfibis, que lidera la Societat Catalana d’Herpetologia, una entitat sense afany de lucre dedicada a l’estudi, divulgació i conservació dels amfibis i rèptils, i també els seus hàbitats. Amb aquesta iniciativa, iniciem un nou projecte, un acord de custòdia amb el qual hem rehabilitat dues basses, situades a la mateixa finca. Aquestes ajudaran a augmentar la biodiversitat del nostre entorn i els hàbitats de les diferents espècies que hi conviuran.

D’una banda, s’ha rehabilitat una antiga bassa feta amb pedra seca, que s’omplirà de forma natural amb l’aigua de la pluja. Aquesta es troba just al costat de l’hotel i s’hi instal·larà un panell explicatiu que donarà a conèixer les diferents espècies que viuen a la bassa, les seves característiques, en quina època de l’any es poden veure, etc. Al seu entorn s’hi plantaran diferents espècies que donaran lloc a un preciós jardí, que inclourà un espai per seure.

La segona bassa, de dimensions més grans, s’omplirà amb l’aigua que surt de la depuradora natural que tenim a l’hotel. Aquesta, a més, serà un punt interessant d’observació de la fauna i flora que habita al lloc, ja que hi haurà molta vida. I al mateix temps, serà un reservori d’aigua per altres animals que habiten a prop, ja que estarà plena tot l’any.

A banda d’aquestes actuacions que, són les més immediates, l’acord de custòdia contempla altres actuacions relacionades amb tota la finca. Com per exemple, la col·locació de caixes niu per diferents animals, la millora de camins i senyalització, entre altres que us anirem explicant a mesura que les portem a terme. Aquestes actuacions sumaran atractiu al nostre hotel, però, sobretot, ajudaran als animals que viuen en aquest entorn, en millorar els diferents hàbitats.

A Casa Albets tenim la sort de trobar-nos enmig de la natura, en una finca de gairebé 200 hectàrees. La nostra responsabilitat, per tant, és cuidar-la, respectar-la i contribuir a fer que tots aquells que ens visitin també hi tinguin cura. Com hotel rural, des de l’inici del projecte hem anat desenvolupant diferents accions que contribueixen a la millora del nostre entorn i que ens ajuden a conviure-hi de la forma més respectuosa possible, per això som un hotel ecològic en tots els sentits. Des del passat 2020, a més a més, comptem amb el nostre propi hort que ens ajuda a nodrir bona part de la cuina del nostre restaurant. La qual es complementa amb altres productes de proximitat. 

 

DESCOBREIX CASA ALBETS

 

Bassa Amfibis
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?