RESERVA ARA
skip to Main Content

El nostre entorn és excepcional. Tenim la sort d’estar envoltats de muntanyes, valls i rius, d’espais de gran bellesa paisatgística, però sobretot d’espais què ens donen vida. Des de Casa Albets us animem a visitar-los, però sobretot, a tenir cura d’aquests paratges, d’aquest gran tresor de la natura. Molt a prop de l’hotel, podreu iniciar una Ruta per la Ribera Salada, un itinerari que segueix el curs d’aquest riu situat entre el Solsonès i l’Alt Urgell, per descobrir-ne l’entorn més proper. 

La Ribera Salada neix al nord de la comarca del Solsonès i desemboca al riu Segre. El seu interès principal és que conserva valuosos ecosistemes fluvials amb una important representació de boscos de ribera. Fet que li ha valgut la declaració d’Espai Natural Protegit (Xarxa Natura 2000: Zones Especials de Conservació). Amb aquesta Ruta per la Ribera Salada no sols resseguireu la seva conca, gaudireu de paisatges extraordinaris des de diferents miradors i descobrireu la denominació d’aquest curs d’aigua i la seva estreta relació amb la sal. Tot seguit, destaquem alguns dels punts més interessants. Comença la Ruta per la Ribera Salada!

El Pont del Clop

A aquesta alçada, les aigües del riu surten de la gorja del Clop, creant una àmplia esplanada i oferint un bonic paratge que ha anat conformant l’aigua al llarg dels segles. La qualitat de l’aigua i la poca fondària d’aquest tram fa que durant els mesos més càlids sigui un lloc freqüentat per banyistes. Riu amunt podem veure el canal serpent, un tram on el pas de l’aigua ha modelat amb formes molt curioses les pedres que envolten el riu.

Aigüesjuntes i el naixement de la Ribera Salada

Tal com indica el seu nom, en aquest lloc s’ajunten dos cursos d’aigua: el riu Fred i la riera de Canalda. És a partir d’aquí quan es forma la Ribera Salada. El riu Fred neix a Cambrils, fent un recorregut entre gorges i passos estrets, poc assolellats. En canvi, la riera de Canalda passa per trams més assolellats, fent més càlides les seves aigües. Molt a prop d’aquest punt es troba l’església de Sant Miquel de Montpol (ss. XVII i XIX) i la Roca de Montpol, on encara s’hi poden trobar vestigis d’antics habitatges utilitzats per bandolers i contrabandistes.

El Mirador de Serra Seca

La Ruta de la Ribera Salada que proposem, continua cap al Mirador de Serra Seca. S’hi arriba per la carretera LV-4011, en direcció a Cambrils. Es troba molt a prop de la carretera i des d’allí s’hi pot albirar una panoràmica excepcional de la Ribera Salada, entre altres punts interessants com el massís del Port del Comte i la Serra dels Obacs.

Cambrils i les salines

Cambrils és un dels nuclis de població d’Odèn, conegut per les ruïnes del seu antic castell, per l’església de Santa Cecília i per les salines, les quals són visitables. Va ser l’existència de la font salada la que va permetre a finals del segle passat la seva construcció. Actualment, és el perfecte exemple d’activitats productives desenvolupades a la muntanya.

 

Si voleu fer més extensa aquesta Ruta per la Ribera Salada, també podeu fer parada a la Font de Cal Sala, situada al nucli del Racó. Molt a prop, també s’hi troba el salt d’aigua de Cal Sala, indret on diu la llegenda que s’hi pentinaven algunes dones d’aigua. O també l’ermita de Sant Quintí i el codro de l’Elefant, una pedra de grans dimensions que, per la seva forma, ens recorda a aquest animal.

Des de Casa Albets podreu arribar a la Ribera Salada en cotxe o caminant seguint una de les nostres rutes de Wikiloc. Des d’aquí també podreu visitar altres espais naturals preciosos, com la Vall de Lord o la Vall d’Ora. Us animeu a fer estada al nostre hotel, situat al mig de la natura i a gaudir de l’autèntica experiència que pot oferir un hotel ecològic en tots els sentits? Ni t’ho pensis, reserva ara!

 

RESERVAR ESTADA

Ribera Salada Imatge Completa
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?