RESERVA ARA
skip to Main Content

El Solsonès és una comarca de paisatges d’una bellesa inestimable, per això fer rutes a peu o amb bici prop de Casa Albets pot esdevenir una interessant proposta per fer durant el cap de setmana. En família, parella o amics, vinguis com vinguis el Solsonès t’espera! Descobreix-lo des de Casa Albets amb aquestes rutes:

 

Volta al Vinyet – 17 km

Conegut com a Vinyet, l’entorn de Solsona conserva un colorit mosaic de boscos, camps de conreu, masies i parets de pedra en sec. Per descobrir-lo, seguirem la riba del riu Negre fins passada la font del Corb. A mà esquerra, u  camí puja fins a la zona de la Creu Blanca, des d’on s’aprecien molt bones vistes del Castellvell de Solsona. Una mica més amunt, es creua la pista que baixa al parc de la Mare de la Font. Indret que ofereix un interessant itinerari botànic que condueix fins a la font de la Mina. Des d’aquest punt, un corriolet puja per l’esquerra fins a arribar a la C-26. Tot seguit es desvia direcció a la Cabana del Ton fins a arribar al Castellvell i, tot seguit, Solsona. 

 

Passant per la C-149a i continuant l’itinerari pel voral de la carretera vella de Torà, arribem a la Urbanització de Cal Llarg. Si ens fixem en les indicacions, una pista ens portarà al barranc de Ribalta, per trobar-nos, tot seguit, unes fantàstiques vistes a les serres de Querol, del Verd i d’Ensija, també el Pedraforca i la serra del Cadí. Una carretera enquitranada ens fa passar per cal Pubill i, tot seguit, arriba la C-149 i la carretera de Manresa. Seguint la pista, arribarem a la capella de Sant Honorat i el cementiri de Solsona. Més endavant, el camí coincideix amb la ruta de Sant Bertomeu i ens porta al punt d’inici. 

 

Torre de Riner – 10 km

L’itinerari comença al mateix punt que la ruta que acabem de descriure, la ribera i els marges del riu Negre. En arribar a la depuradora, ens desviem a la dreta seguint el curs del riu. Tot i els canvis d’orientació, no perdem de vista el riu Negre. Passada la casa Teixidor, ascendim per una pista enquitranada que ens conduirà fins a la torre de Riner. Tant la torre com la parròquia de Sant Martí són un excel·lent mirador de la vall del riu Negre i la rasa de l’Estany. La tornada ressegueix el mateix camí d’anada i sumaria uns 10 km més. 

 

Basses de Brics – L’Alzina – el Miracle 7’6 km

El punt d’inici d’aquesta ruta el fixem a la rotonda de Sant Jordi, al costat del pàrquing de camions. Des d’aquí seguim la pista fins al barranc de Ribalta. Per arribar-hi, se segueix la ribera en direcció oest, seguint els senyals. Havent passat per sota de la carretera i havent creuat el barranc, ens trobem amb el GR-7, que s’identifica amb les típiques línies en blanc i vermell. El torrent d’Aigüesvives és a prop, el creuarem. Després seguirem la carretera en direcció sud fins a Brics. Continuarem per la pista, pujant i baixant fins a l’Alzina. Ens trobem amb dues basses de notables dimensions, habilitades per veure la fauna que hi fa vida, amb punts d’observació i plafons informatius que ens descobreixen els valors naturals de les dues zones, Brics i l’Alzina. 

 

La ruta segueix cap al Miracle seguint les marques del GR. Es troba a 4 km. El santuari és un punt molt interessant a visitar que acull elements singulars com ara el retaule barroc, l’orgue o la plaça. A més a més, també s’han de destacar les espectaculars vistes panoràmiques que ens permeten veure la major part de la comarca. Es pot tornar al punt d’inici pel mateix camí, sumant un total de 15’2 km. 

 

Tot i que sols us hem donat a conèixer 3 rutes a peu o amb bici prop de Casa Albets, tenim la sort de ser un hotel a la natura. Això vol dir que si ets un amant del senderisme o de les rutes amb bici, hi trobaràs centenars de camins i racons per descobrir la comarca, en localitzacions de gran valor paisatgístic com la Vall de Lord o la Vall d’Ora. T’animes a visitar-nos? 

 

RESERVAR ESTADA

 

Casa Albets 24.2
Back To Top
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
¿Tienes alguna duda que podamos aclarar?